Hoe werkt het

Het cliëntportaal van DuurzaamInvesteren heeft een tweeledige functie. Enerzijds kunnen uitgevende instellingen die via DuurzaamInvesteren een uitgifte hebben geplaatst bij beleggers, deze uitgifte laten administreren. Anderzijds hebben beleggers die via DuurzaamInvesteren één of meerdere investeringen hebben gedaan, via het cliëntportaal toegang tot hun portefeuille met investeringen.

Als een uitgevende instelling ervoor heeft gekozen de volledige administratie van hun uitgifte onder te brengen in het cliëntportaal, dan vindt u alle informatie van de uitgifte terug op het portaal. Denk hierbij aan de waarde van uw investering, de reeds betaalde rente- en aflossing, alsook de eerstvolgende betaling.

Sommige uitgevende instellingen hebben ervoor gekozen om maar in beperkte mate gebruik te maken van het portaal. Zij verstrekken alleen de waarde van de nog uitstaande hoofdsom per investeerder per 1 januari van ieder jaar. Deze informatie kan door investeerders gebruikt worden voor hun aangifte inkomstenbelasting. Bij de uitgiftes met beperkte informatie staat de opmerking “Van deze uitgifte zal gedurende de looptijd alleen de waarde van de uitstaande hoofdsom op 1 januari van ieder jaar zichtbaar zijn.

Wanneer een uitgevende instelling er (nog) niet voor heeft gekozen om gebruik te maken van het portaal, dan staat de uitgifte van deze uitgevende instelling wel op uw portefeuille overzicht, echter zonder verdere informatie en met de opmerking “Geen informatie beschikbaar over deze uitgifte. Voor informatie, neem contact op met de uitgevende instelling via [e-mailadres]”.